Оборудване - Eval, Osculati, Easterner

Оборудване - Eval, Osculati, Easterner

виж продукти

Крило ZEOS 28/38 пълен DIR комплект + джобове за тежести + 3D MESH PEDS

1 245,00 BGN
- +
добави в количката
Моля, изберете:

 

 Крилото ZEOS е двуслойно, направено с най-добрите материали от САЩ и Германия и е с изключително устойчива външна обвивка, изработена от Cordura 1100dTEX.Геометрията на крилото прави лесно достигането на идеална хоризонтална позиция.В ZEOS крилото центърът на плаваемостта съвпада с този на газа в бутилката а това означава - идеален баланс по време на цялото гмуркане, независимо дали на сертификата ти пише OWD или Full Trimix.

Външната обвивка на ZEOS крилото е направена от Cordura® 1100 dTEX, която е изключително здрава.

Cordura® нишките са в пъти по-абразивоустойчиви от найлоновите.  Крилата, направени от този материал, са много по-устойчиви и биха изглеждали като нови, дори след много гмуркания.                                ZEOS 28 е проектирано по такъв начин, че когато водолазът е  на повърхността, само малка част от крилото се показва над водата. Тогава водоизместването ефективно поддържа водолаза отгоре.Благодарение на това решение ZEOS 38 поддържа водолаза достатъчно високо, което е важно, особено в море с вълнение.

Водоизместването на ZEOS 38 е до 17 kg, което е относително малко. 
Това е постигнато , чрез намаляване на  мъртвите зони до минимум и проектиране на  контурите, че да не излизат над бутилката и едновременно с това увеличаване водоизместването.Затова ZEOS 38 осигурява много малко съпротивление във водата и използването на инфлатора е много удобно.                                                                                                                         

Анти – бактериално покритие 

Влагата вътре в балона на крилото е идеална среда за развитието на бактерии. За да намалим риска вътрешната страна на балона е покрита с антибиотичен агент, който предпазва от развитието на бактерии.

Подложки с неутрална плаваемост, направени от уникална 3D мрежа

В сравнение с другите видове подложки, тези, направени от 3D Mesh, не се влияят от налягането. Това значи, че на всяка една дълбочина подложката запазва характеристиките си. Тя няма положителна плаваемост и заради това нямате нужда от допълнителни тежести.

3D Mesh с неутрална плаваемост

Стандартните подложки, направени от различна пяна, имат единствено минуси. Само на 10 м дълбочина те са вече видимо по-тънки и

значително по- твърди, което прави самара по-отпуснат и по-малко комфортен. Също така имат нужда от допълнителен баласт, което определено засяга сигурността на водолаза.Революционните подложки, направени от 3D Mesh, са напълно различно. Мекотата е резултат от пружиновидни нишки, вплетени по специален начин в мрежа. Благодарение на това решение, водата лесно циркулира през мрежата и налягането не влияе на параметрите й.

Баластни джобове от две части

В този комплект представяме джобове от две части, в които тежестите се слагат във вътрешната.Такива джобове имат следните предимства: рискът от случайно губене е много по-малък от този при стандартните джобове и тежестите са по-лесни за пренасяне.Капацитетът на джобовете е :2 х6 кг. , като при XL размер те могат да поберат до 12кг. тежест.Този капацитет ги прави идеални за студени води и използването на сух или много дебел неопрен.

 Лесно и сигурно пренасяне на тежестите .

Тежестите се слагат във вътрешната част на джоба, който е снабден с много удобна дръжка.Това решение прави лесно пренасянето и значително увеличава сигурността при оперирането с тях.

Лесно закопчаване и откопчаване на джоба. 

Инцидентно губене на баластен джоб може да предизвика трагичен край. Джобовете на xDEEP са снабдени с много здрави и износоустойчиви токи, произведени от американската компания ITW NEXUS®, изработени от поливинил ацетал - много здрав и издръжлив на морска вода материал. Лесно е да се освободите от джоба в случай на инцидент поради големия размер на токата.

Защита от оловни съединения

Коланите, които се ползват за твърдо олово, са покриват с оловен оксид, който е канцерогенна смес и има тенденцията да се натрупва в човешкото тяло.Отделенията за олово в джобовете на xDEEP осигуряват защита от оловния оксид когато ги пренасяте.

 Стабилно монтиране

Може би няма нищо по- лошо от нестабилни тежести, които се местят и подскачат.Джобовете на xDEEP са закрепени на колана през кръста и захванати с болт за самара.Това не позволява на тежестите да се местят и също така остават на мястото си, дори ако се завъртите наобратно.

Коланите, които се ползват за твърдо олово, са покриват с оловен оксид, който е канцерогенна смес и има тенденцията да се натрупва в човешкото тяло.Отделенията за олово в джобовете на xDEEP осигуряват защита от оловния оксид когато ги пренасяте.

 Стабилно монтиране

Може би няма нищо по- лошо от нестабилни тежести, които се местят и подскачат.Джобовете на xDEEP са закрепени на колана през кръста и захванати с болт за самара.На предната част на джоба има пришит ремък, чието предназначение е да държи джоба винаги отворен ,решението прави много по-лесно слагането на вътрешния джоб с тежестта, особено когато трябва да го правите под водата или когато носите дебели ръкавици.

Стоманен или алуминиев бекплейт?

Вие решавате! Комплектът ZEOS може да бъде както със стоманен, така и с алуминиев бекплейт. nbsp;X � a > �� P� pan style='font-family:Tahoma;color:#444444'>осигуряват защита от оловния оксид когато ги пренасяте.

 

 Стабилно монтиране

Може би няма нищо по- лошо от нестабилни тежести, които се местят и подскачат.Джобовете на xDEEP са закрепени на колана през кръста и захванати с болт за самара.Може да решите дали предпочитате по-тежката стомана или по-лекия алуминий, в зависимост какво тегло искате да имате, ако пътувате често.

 Изберете оптималната плаваемост

Когато купувате комплекта може да избирате между две крила, които се различават по водоизместването си - ZEOS 28 (13кг) или ZEOS 38 (17кг).ZEOS 38 е идеалното решение за повечето водолази, докато ZEOS 28 е подходящо за по- слаби мъже или за жени, които няма нужда от толкова голяма товароносимост

4;ms� r s - �o� �� BG;mso-fareast-language:BG;mso-bidi-language: AR-SA'> може да бъде както със стоманен, така и с алуминиев бекплейт.