Оборудване - Eval, Osculati, Easterner

Оборудване - Eval, Osculati, Easterner

виж продукти

Крило ZEOS 28/38 пълен DIR комплект + джобове за тежести

1 180,00 BGN
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Крилото ZEOS е двуслойно, направено с най-добрите материали от САЩ и Германия и е с изключително устойчива външна обвивка, изработена от Cordura 1100dTEX.Геометрията на крилото прави лесно достигането на идеална хоризонтална позиция.Структурата на балона може да попречи или улесни оптималния баланс. В ZEOS крилото центърът на плаваемостта съвпада с този на газа в бутилката.Какво значи това?Идеален баланс по време на цялото гмуркане, независимо дали на сертификата ти пише OWD или Full Trimix.

Външната обвивка на ZEOS крилото е направена от Cordura® 1100 dTEX, която е изключително здрава.

Имаме ли нужда от толкова здрав материалCordura® нишките са в пъти по-абразивоустойчиви от найлоновите.  Крилата, направени от този материал, са много по-устойчиви и биха изглеждали като нови, дори след много гмуркания.

ZEOS 28 е проектирано по такъв начин, че когато водолазът е на повърхността, само малка част от крилото се показва над водата. Тогава водоизместването ефективно поддържа водолаза отгоре.

Благодарение на това решение ZEOS 38 поддържа водолаза достатъчно високо, което е важно, особено в море с вълнение.

Водоизместването на ZEOS 38 е до 17 kg, което е относително малко. Как постигнахме това? Намалихме мъртвите зони до минимум и проектирахме така контурите, че да не излизат над бутилката и едновременно с това увеличихме водоизместването.

Затова ZEOS 38 осигурява много малко съпротивление във водата и използването на инфлатора е много удобно.Влагата вътре в балона на крилото е идеална среда за развитието на бактерии. Добре знаете, че проблемите със синусите могат да Ви попречат да се гмуркате до няколко седмици.

За да намалим риска вътрешната страна на балона е покрита с антибиотичен агент, който предпазва от развитието на бактерии.

В този комплект представяме джобове от две части, в които тежестите се слагат във вътрешната.Такива джобове имат следните предимства: рискът от случайно губене е много по-малък от този при стандартните джобове и тежестите са по-лесни за пренасяне. Когато се качвате на лодка може лесно да ги подадете не екипажа. 

Голям капацитет: 2x6kg

 

XL размерът на джобовете могат да поберат до 12 кг тежести.

Този капацитет ги прави идеални за студени води и използването на сух или много дебел неопрен.


Имате ли нужда от по-малко тежести в топли води? 

Много е просто: нагласянето на баласта е така направено, че е изключително лесно да намалите капацитета без да сменяте джобовете.

Тежестите се слагат във вътрешната част на джоба, който е снабден с много удобна дръжка.Това решение прави лесно пренасянето и значително увеличава сигурността при оперирането с тях.Можете лесно да изкарате джоба и да го подадете на екипажа на лодката, след което да се качите на нея, без риск от изпускане на някоя тежест. Пробвайте да направите същото със стандартни джобове на компенсатор...

Инцидентно губене на баластен джоб може да предизвика трагичен край. Джобовете на xDEEP са снабдени с много здрави и износоустойчиви токи, произведени от американската компания ITW NEXUS®, изработени от поливинил ацетал - много здрав и издръжлив на морска вода материал.

Здравината им и характерният звук, който издават при закопчаване, Ви дава сигурен знак, че джобът е закрепен сигурно. Лесно е да се освободите от джоба в случай на инцидент поради големия размер на токата.

Коланите, които се ползват за твърдо олово, са покриват с оловен оксид, който е канцерогенна смес и има тенденцията да се натрупва в човешкото тяло.Отделенията за олово в джобовете на xDEEP осигуряват защита от оловния оксид когато ги пренасяте.

Джобовете на xDEEP са закрепени на колана през кръста и захванати с болт за самара.

Това не позволява на тежестите да се местят и също така остават на мястото си, дори ако се завъртите наобратно.

На предната част на джоба има пришит ремък, чието предназначение е да държи джоба винаги отворен.

Това може да изглежда маловажно, но решението прави много по-лесно слагането на вътрешния джоб с тежестта, особено когато трябва да го правите под водата или когато носите дебели ръкавици.

Вие решавате! Комплектът ZEOS може да бъде както със стоманен, така и с алуминиев бекплейт.
Може да решите дали предпочитате по-тежката стомана или по-лекия алуминий, в зависимост какво тегло искате да имате, ако пътувате често.

Когато купувате комплекта може да избирате между две крила, които се различават по водоизместването си - ZEOS 28 (13кг) или ZEOS 38 (17кг).                                                       

ZEOS 38 е идеалното решение за повечето водолази, докато ZEOS 28 е подходящо за по- слаби мъже или за жени, които няма нужда от толкова голяма товароносимост.