Оборудване - Eval, Osculati, Easterner

Оборудване - Eval, Osculati, Easterner

виж продукти

STEALTH 2.0 SIDE MOUNT FULL SET

970,00 BGN
- +
добави в количката
Моля, изберете: 

 

 

 

 Stealth 2.0 Side Mount Full Set - Система за странично носене на бутилките

The stealth 2.0 системата за странично монтиране включва няколко елемента, чиято конфигурация може лесно да се променя според индивидуалните нужди на всеки водолаз. Ние сме сигурни, че никоя друга система за странично монтиране не е толкова гъвкава, както Stealth 2.0.

Самар с модулна баластна система 

 


В страничното монтиране правилното разпределение на тежестите, поради използването на сух костюм или дебел неопрен, е сериозно предизвикателство. Уникалната система за баласт на Stealth 2.0 решава напълно проблема: можете дори да носите 16 kg тежести и да ги разпределите така, че да получите идеален баланс.

Модулен самар за странично монтиране 


Системата се основава на перфектния Stealth 2.0 самар, който може да бъде комбиниран с няколко на брой и различни по големина баластни джобове.Ако гмуркате с мокър неопрен, Stealth 2.0 е възможно да монтирате стандартни баластни джобове, които позволяват лесно освобождаване на тежестите в случай на аварийно изплуване.


Използвате ли сух костюм с дебела изолация? Мислили ли сте как ще монтирате тежестите на Вашата екипировка за странично монтиране?Уникалната Stealth 2.0 система за тежести е много гъвкава и Ви позволява да нагласите броя тежести, от които имате нужда – независимо дали ползвате 3 mm мокър неопрен или сух неопрен с дебело облекло отдолу.

Плавно нагласяне на центъра на тежеста.

Както всички добре знаят, правилното разпределение на тежестите е ключов елемент в достигането на идеалния баланс. Това правило е вярно и за страничното монтиране. xDEEP системата позволява лека и прецизна настройка на позицията на центъра на тежестта – централният джоб може да бъде местен в определени граници.  Идеално разпределение на теглото и идеален баланс.

Свобода на движенията. 


Тъй като възловите точки на Stealth 2.0 самара са поставени точно на естествената ос на ротация на тялото, презрамките винаги са с точната дължина, независимо от позицията, която заемате под водата.
Още повече, системата от баластни джобове е проектирана да осигури максимален комфорт – централният джоб може да бъде преместен до най-долна възлова точка на самара и няма никакво съпротивление когато завъртате тялото си.

Настройка. 

 


STEALTH 2.0 самара е така проектиран, че всеки един ремък да може да бъде конфигуриран индивидуално. 
Това е огромно предимство в сравнение със самарите, направени от един цял ремък, промяната на дължината на презрамката не премества D-Ring-а на колана на кръста. Нагласянето на самара е много по-бързо. Ако сте инструктор, знаете колко важно е това. Защо да губите ценно време по време на курса?

Степени на твърдост. 


Различните елементи на самара за странично монтиране изискват различна степен на твърдост. Коланът на кръста е най-твърд твърд, следователно D-Ring-те работят по-добре и самарът е по-стабилен. Презрамките са по-меки, което ги прави по-гъвкави около раменете. Ремъкът мъжду краката също е най-мек, за да се избегне износване на неопрена, независимо дали е сух или мокър. 

Преместване на точката за монтиране на бутилката с едно движение. 

 


Както знаем, алуминиевите бутилки променят плаваемостта си от отрицателна, когато са пълни, на положителна, когато са празни. 

На ремъка през кръста сме монтирали D-Ring-ове, направени от много твърда гума, които могат да бъдат премествани по време на гмуркането. 
Това хитро решение прави възможна промяната на точката на монтиране на ремъка през кръста с едно движение, което винаги прави възможно бутилките да са в хоризонтално положение.

Сигурност при затваряне. 


Иновативната Stealth 2.0 система за затваряне на джобовете е проектирана да намали риска до минимум от инцидентно губене на тежест.В сравнение с другите системи за странично монтиране и техните решения за джобовете, тук имаме възможност за бърз визуален контрол дали всичко е затворено правилно. 
В пещери или потънали кораби, горният ремък предпазва отваряне на джоба в случай на контакт с тавана.

Лесна подмяна на всеки елемент. 


Незавизимо от структурата на самара, ремъците са елементът, който се износва най-бързо. Ако ги монтираме перманентно, то след износването им ще трябва да сменим целия самар. При STEALTH 2.0 самара за странично монтиране може да подменяте ремъците сами, тъй като всеки един може да бъде демонтиран лесно.

Двойно обшит баластен компенсатор. 


Двойно обшитата структура на баластния компенсатор с външна част, направена от Cordura 1100 dTEX, осигурява най-високо ниво на сигурност при гмуркане в потънали кораби. Баластният компенсатор на Stealth 2.0 има уникална многокамерна структура, за да прилепне плътно на тялото, независимо колко е надут. Анатомичната му форма го прави изключително комфортен.

Баластният компенсатор на Stealth 2.0 е независим Stealth 2.0 самара и се монтира с помоща на 5-точкова система, което прави възможно поставянето му там, където имаме нужда и ни е удобно. Баластният компенсатор може да бъде местен около тялото по време на гмуркане, например ако откачите бутилките и имате нужда от нов баланс.Още повече баластният компенсатор Stealth 2.0 може да бъде ползван без проблеми с други самари на различни производители.

Използвате ли еднослойно крило? Ние също не използваме. Честно казано, не може да си представим еднослойно крило и гмуркане на потънал кораб.При страничното монтиране крилото е изложено на опасност дори повече, отколкото при стандартна конфигурация с бутилката на гърба. Затова...защо да използваме еднослойно крило?!Баластният компенсатор има двуслойна структура с външен слой, направен от много здрава Cordura® 1100 dTEX.


Баластният компенсатор при конфигурацията за странично монтиране е плосък дори когато се надуе. Защо? Защото ако е издут извън линията на тялото, това представлява значителен риск да бъде закачен на нещо.Имайки това в предвид, ние проектирахме структура, която запазва линията си, независимо колко пълен компенсаторът, и едновременно с това е изключително удобен.Вътрешният слой на баластния компенсатор STEALTH 2.0 е така направен, че дебелината около гръбнака е минимална дори в напълно надуто положение.

OPRV клапан удобен и за двете ръце. 


Когато използвате системата за странично монтиране за проникване в потънали кораби може да се озовете в ситуация, в която можете да достигнете клапана само с едната си ръка. Коя ще бъде, не може да знаем...Поради тази причина клапанът за бързо изпразване е поставен в средата, правейки го лесно достъпен и с двете ръце.

Комфорт на повърхноста. 


Когато сме на повърхността в море с вълнение, много баластни компенсатори на системи за странично монтиране имат склонност да се изместват нагоре, което значително намалява комфорта.Баластният компенсатор на Stealth 2.0 има допълнителна точка на захващане в долната си част, която е предназначена да стабилизира водолаза, когато е на повърхността или скача във водата.